Esxi İp Dns ve Hostname Yapılandırması

Esxi İp Dns ve Hostname Yapılandırması

Arkadaşlar merhaba bugün konumuzda esxi yapılandırması nasıl yapılır bundan bahsedeceğim.Bu konu bir önceki konu olan https://yavuz-selim.com/blog/esxi-55-nasil-kurulur-genis-ve-resimli-anlatim konusunun devamıdır.

Şimdi yapmamız gerekenler şu şekilde sıralanıyor.

  1. Esxi ip atama
  2. Esxi dns ayarlama
  3. Esxi hostname ayarlama
  4. Network test yapma

Esxi ip atamak için esxi login ekranındayken F2 tuşuna basıyoruz ve karşımıza root parolasını isteyen bir ekran geliyor.Kurulumda belirlediğimiz root parolasını girerek sisteme giriş yapıyoruz.

Girdikten sonra sol kısımda menü üzerinde Configure Management Network kısmına geliyoruz.

esxi-ip-dns-ve-hostname-yapilandirmasi

Bu kısımda ekrana sunucumuzda kaç tane ethernet kartı var ise hepsi gelecektir. Sunucunuzda tüm ethernet portlarınız dolu ise hepsinde connect yazısı çıkacaktır. Eğer sadece bir tane ethernet kablosu takılıysa birtanesinde connect yazısı çıkacaktır.

esxi-ip-dns-ve-hostname-yapilandirmasi-2

Eğer değişiklik yaptıysanız Enter ile onaylayıp çıkın, yok yapmadıysanız ESC ile bir önceki menüye dönebilirsiniz, önceki menüden IP Configuration menüsüne giriyoruz, dinamik ve statik ip seçimini statik olarak seçip, alttaki kısma da ip adresi, ağ maskesi ve gateway bilgilerini giriyoruz.

esxi-ip-dns-ve-hostname-yapilandirmasi-3

Sonraki adımımız ise DNS Configuration sekmesi, otomatik DNS atama seçeneğini, kendi tanımlayacağımız dnsleri kullan seçeneğine çevirip, alttaki dns bölümlerine kendi istediğimiz dns adreslerini tanımlıyoruz. Hostname kısmına makinanızın hostname ini yazabilirsiniz. Mesela; server.yavuz-selim.com gibi ayarları bu kısımdan yapıyoruz.

esxi-ip-dns-ve-hostname-yapilandirmasi-4

Ayarları yaptıktan sonra Esc ile çıkış yapıyoruz, çıkarken bize ayarları uygulamak için soru soruyor, Yes cevabı verip yaptığımız network ayarlarının uygulanmasını sağlıyoruz.

esxi-ip-dns-ve-hostname-yapilandirmasi-5

Evet arkadaşlar esxi konfigrasyon işlemleri bu kadar 🙂

Sonraki konuda görüşmek üzere
Kanalıma abone olmayı unutmayın 🙂..

 

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir