plesk-panel-google-domains-dns-yapilandirmasi-plesk-panele-ekleme

Plesk Panel Google Domains Ana DNS İşlemleri

Plesk Panel Google Domains Ana DNS İşlemleri

Merhabalar arkadaşlar, uzun süredir elimdeki freelancer işlerden ve askerlik işlemleri gibi problemlerden dolayı video çekemedim. Ama yine sizlerleyim.

Askere gitmeden önce yetiştirebilirsem yeni eğitimlerimi de paylaşacağım. Bu eğitim videomuzda google domains’ den aldığımız bir domainin ana ip adreslerini ana sunucu ip adreslerini nasıl güncelleriz ve nasıl yönlendiririz bu konu hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Google biliyorsunuz domain satışına da giriş yaptı. Önceden fiyatı 75 ₺ ydi ama şuan 195 ₺ civarı oldu ama yine piyasaya göre iyi en azından güvenilir 🙂 Yenileme fiyatı 195 TL oldu yani sıfırdan alma fiyatı değil. İlk alım fiyatı umarım uzun süre değişmez 🙂

Hadi gelin Plesk Panel Google Domains Ana DNS İşlemlerine başlayalım. Öncelikle Bir alan adını kendi dnslerine yönlendirmek için biliyorsunuz ki “özel isim sunucularını” ve “ip adreslerini” tanımlamak gerekiyor.

Normal bir yerden hosting satın aldığınızda direkt hosting firmasının verdiği ns adreslerine yönlendirdiğiniz de problem olmuyor çünkü o firma ilgili adreslere “ip tanımlamasını” yapmış durumdadır.

Fakat bize ait bir sunucu var ise ve tüm domainleri kendi nslerine yönlendirmek gibi düşüncemiz var ise en başta da söylediğim gibi “özel isim sunucularını” tanımlamamız gerekir. Plesk Panel Google Domains Ana DNS İşlemlerine başlıyoruz 🙂

Adım 1:

Plesk Panel Google Domains Ana DNS İşlemleri
Plesk Panel Google Domains Ana DNS İşlemleri

Yukarıdaki gibi alan adımızı seçip sol kısımdan DNS bölümüne tıklayıp sağ üst kısımda genel dns ayarlarına tıklıyoruz. Ve burada birleştirici kayıtları yönet diyoruz sonrasında ise ana makinelere “ns1” ve “ns2” şeklinde yazıp karşılarına sunucu ana ip adresimizi tanımlıyoruz. Buradaki ns1 ve ns2 ana makine isimleri tamamen bize bağlı dünya genelinde ns kavramı kullanıldığı için böyle yapmakta fayda var çünkü kafamız karışmaz bu sayede 🙂

Adım 2:

plesk-panel-google-domains-ana-dns-islemleri-ana-ip-yapilandirmasi
Google domains birleştirici ayarlarını kaydetme ekranı

Yukarıdaki ekranda ana makine adlarına belirttiğim gibi ns1 ve ns2 tanımlamasını yapıp karşılıklarına ana sunucu ip bilgilerimizi tanımlayarak kaydet bölümüne tıklıyoruz. Bunun sonrasında ise son bir işlemimiz kalıyor burada sadece ana sunucumuzu ayarladık şimdi ayarladığımız bu ana sunucuya kendi ismiyle kendi ns bilgileriyle yönlendirmesi kaldı.

Adım 3:

google-domains-dns-yonlendirme-islemleri-nasil-yapilir
Google domains dns yönlendirmesi nasıl yapılır.

Ayarladığımız ana sunucu ns adreslerine yukarıdaki fotoğrafta göründüğü gibi sol menüden dns kısmına tıklayıp ns1 ve ns2 adreslerimizi girip kaydet butonuna tıklıyoruz. Sonrasında ise bu ayarların aktif olması için “bu ayarlara geç” ibaresine tıklamamız gerekmektedir.

İşlemlerimiz bu kadar gelin bir de bu işlemleri videolu olarak anlatayım sizlere 🙂

Google DNS Yapılandırması Videolu Anlatımım

Umarım sizler için faydalı olmuştur arkadaşlar.

Hizmetlerimi görüntülemek için tıklayınız.

Sonraki konuda görüşmek üzere
Kanalıma abone olmayı unutmayın 🙂..

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir