cloudflare-webmail-ve-subdomain-sorunu-cozme

CloudFlare Webmail Subdomain Sorunu

CloudFlare Webmail Subdomain Sorunu

Merhaba arkadaşlar bu konumda sizlerle yine başıma gelen saçma bi olaydan dolayı webmailim ve subdomainlerim çalışmıyordu.Tabi cloudflare kullandığım için çalışmıyodu bende kafayı yeme noktasına geldim yani 🙂 Ama sonunda çözdüm ve sizinle paylaşmak istedim.

Öncelikle subdomain çalışmıyorsa şöyle bi yol izliyoruz sub domaini önce cloud flareye ekledikten sonra panelimizden ekliyoruz.. Cloud Flareyede şu şekilde ekleniyor.

cloudflare-webmail-subdomain-sorunuResimde gördüğünüz üzere name kısmına sadece sub domaini yazıyoruz uzantısız şekilde mesala forum.yavuz-selim ise sadece forum yazıp yanına ip adresimizi yazdıktan sonra kayıdı ekliyoruz daha sonrada panelimizden sub domainimizi ekliyoruz sub domainimiz çalışıyor vaziyete gelecektir.

Şimdi gelelim webmail çalıştırma olayına 🙂

Onunda subdomainden bi farkı yok sadece yapmamız gereken şey name kısmına webmail yazıcaz ve ip adresimizi yazıcaz kayıdımızı eklicez. 5-10 dakika içerisinde webmaile girmeyi deneyiniz açıldığını göreceksiniz 🙂 Tabi bazı sitelerde webmail gerçek ip adresimizi gösteriyor gibi görünüyor ama merak etmeyin webmaili bu şekilde eklediğinizde yine cloudflare ip adresi görünecektir 🙂

Bilenler olabilir bu konuyu bilmeyenler faydalanmıştır umarım.

Sonraki konuda görüşmek üzere
Kanalıma abone olmayı unutmayın 🙂..

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir