centos-yuksek-boyutlu-dosyalari-bulma

Sunucuda Büyük Boyutlu Logları Tespit Edip Silmek

Sunucuda Büyük Boyutlu Logları Tespit Edip Silmek

Arkadaşlar merhaba güzel bir konu ile daha sizlerleyim.Bugün başıma gelen cins ve sinir bozucu bir olay sonucunda bu konuyu açmış bulunmaktayım.

Sunucumuzda bulunan herhangi bir site aniden log şişirmeye başladı ve bu logu silmenize ragmen hiç anında tekrar yüksek boyutlara ulaşıyor peki bunu nasıl çözücez.

Ben nasıl çözdüğümü anlatayım sizdede fazlasıyla işe yarar ben plesk panel kullanıcısıyım ve plesk panele göre anlatacağım.Öncelikle hangi dosya hangi site ve bu dosyanın dizinini bulmamıza yarayan bir komut var onu verelim 🙂 disk boyutu yüksek olduğu için plesk panelimizde otomatik olarak kapanacaktır çünkü disk tamamen dolu şekilde görünecektir ondan dolayı ssh üzerinden yapacağız işlemlerimizi.

find / -type f -size +100M -exec ls -lh {} \; | awk '{ print $5 ": " $9 }' |sort -n

Yukarıdaki komut 100MB ve üstü tüm dosyaları bize listeleyecektir oradaki değeri yükselttiğiniz zaman sunucunuzda sizin belirlediğiniz boyut ve üzerindekileri listeleyecektir.

Listelendiği anda benim sunucumda var/www/vhost/system klasörü içerisinde bulunan bir domainin log kısmında bulunan error_log dosyasının 90 gigabyte boyutuna ulaşmış olduğunu gördüm.

 var/www/vhost/system

Buradaki log dosyasının içeriğini hızlıca boşaltmak için

echo> /var/www/vhosts/system/domain-ismi.com/logs/error_log

şeklinde komutu ssh üzerinden yazıyoruz ve daha sonra o log dosyamızın boyutu düşük iken hemen bilgisayarımıza alıyoruz boyutu 80-90 gigabyte olduğu için editör açamaz bu işlemi hızlı şekilde yapıyoruz ve bilgisayarımıza aldığımız log dosyamızı inceledikten sonra problemi çözüyorsunuz sizin log dosyanızda ne olduğunu ancak siz görebilirsiniz ben yöntemi anlattım 🙂

Sonraki konuda görüşmek üzere
Kanalıma abone olmayı unutmayın 🙂..

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir